Aangepaste bezoekregeling

17 March 2020

Per 17 maart 2020 hanteert Gelre ziekenhuizen deze 'huisregels' voor bezoek:

hand drukt op knop in lift
  • Er mag maximaal 1 persoon per dag bij een patiënt op bezoek en alleen op het middagbezoekuur. Het ochtend- of avondbezoekuur komt te vervallen.*
  • Voor een patiënt met (verdenking van) het coronavirus, geldt dat diegene geen bezoek mag ontvangen (ook niet op de Intensive Care). Deze patiënten onderhouden telefonisch of digitaal contact met hun familie/naasten.
  • Er mag geen bezoek meer mee naar de dagbehandeling. U mag meelopen met uw familie/naaste tot aan de afdeling. Daar kunt u afscheid nemen en vervolgens kunt u naar huis. U krijgt telefonisch bericht wanneer u uw familie/naaste weer op kunt halen.

Uitzondering op deze regels
Voor bezoek voor kinderen of baby’s en voor stervende patiënten geldt: bezoek gaat in overleg met de verpleegafdeling, via de contactpersoon van de patiënt.

Let op: heeft u griepachtige klachten (hoesten, niezen, benauwdheid) of koorts of heeft één van uw huisgenoten koorts?
Dan vragen wij u om niet op bezoek te komen bij een patiënt in ons ziekenhuis.

* We hebben afdelingen die al standaard afwijkende bezoektijden hanteren. Deze afdelingen hebben vanaf nu ook één bezoektijd. Dit is in principe de middag, behalve als er alleen een avondbezoekuur is. Over welke afdelingen dit gaat, vindt u hier op onze website:

We realiseren ons dat deze maatregelen erg vervelend zijn voor u als patiënt of bezoeker
We realiseren ons dat deze maatregelen erg vervelend zijn voor u als patiënt of bezoeker. Wij vragen om uw begrip. Wij nemen deze maatregelen omdat we ze nodig achten voor de bescherming van zowel onze patiënten en hun naasten als onze medewerkers en om zo verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus zo veel als mogelijk te voorkomen.

Zie ook

Veel gestelde vragen vanwege het coronavirus