Eerste Hart Hulp (B4)

De Eerste Hart Hulp (EHH) is een afdeling die als eerste mensen met hartklachten opvangt. U komt hier terecht als u acute klachten heeft zoals pijn op de borst.

Op onze afdeling stellen we snel de juiste diagnose en bepalen we daarna wat er gaat gebeuren. We kunnen direct een behandeling beginnen en de patiënt doorverwijzen naar de juiste afdeling. De EHH werkt namelijk nauw samen met de afdeling Hartbewaking. Patiënten worden hier opgevangen en direct beoordeeld door een team bestaande uit de dienstdoende arts-assistent, CCU-verpleegkundige en cardioloog.

Als de diagnose duidelijk is wordt de patiënt direct, meestal op de CCU, opgenomen en behandeld.

Is de diagnose niet duidelijk dan kan de patiënt gedurende 8-16 uur worden geobserveerd in afwachting van de uitslag van herhaald laboratoriumonderzoek. Het is op de afdeling ook mogelijk om in het weekende of 's avonds fietstesten af te nemen om een snelle behandeling van patiënten te garanderen.

Hoe ziet de Eerste Hart Hulp er uit?

De EHH bestaat uit vier eenpersoonskamers en één tweepersoonskamer. Bij grote drukte kan worden uitgeweken naar de vrije bedden van de afdeling Hartbewaking.

Voor de patiënten die wat langer ter observatie moeten blijven bestaat de mogelijkheid om ze via telemetriezenders te bewaken zodat zij wat meer bewegingsvrijheid hebben.

Afdeling Details

Telefoon
(055) 581 1511
Route
99

Downloads

  • Eerste Hart Hulp (EHH) (CARD-592.2) Download